Nog snel – voor ik aardbeien weer bijna een jaar lang moet missen – een toetje met rode vruchten. Aardbeien met room zijn een klassieker, maar ik voeg er graag nog wat andere ingrediënten aan toe. Een mengsel van mascarpone en slagroom vind ik een stuk rijker van smaak dan louter room, frambozen geven altijd nét dat beetje meer en meringuekruimels zorgen voor de finishing touch. Je kunt trouwens naar hartenlust variëren op dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens bramen toe of rode bessen, of een scheutje rozenlikeur.
voor 4 personen
Ingrediënten
• 200 g aardbeien
• 100 g frambozen
• 4 schuimpjes (meringue)
• 2 el suiker
• 200 g mascarpone (of andere roomkaas)
• 1 dl slagroom
Zo maak je het
Haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aarbeien in stukjes.
Meng de suiker door de mascarpone. Klop de slagroom stijf. Spatel de room door de mascarpone en verdeel het mengsel over vier kommetjes.
Verkruimel boven elk kommetje een schuimpje. Verdeel de rode vruchten over de kommetjes.