letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pruimenclafoutis met amaretto

Een collega van me sleept al geruime tijd elke dag een aantal zakken vol pruimen mee naar kantoor, omdat ze de oogst niet op haar eentje krijgt verwerkt. Vandaag belandde een kleine fractie van die oogst in mijn keuken. Clafoutis kun je nog het best omschrijven als een kruising van een dikke met fruit gevulde pannenkoek en een soufflé. Eet clafoutis (lauw)warm, eventueel met een bolletje ijs of wat geklopte room.

voor 4 personen

Ingrediënten
• 200 g kleine pruimen
• 50 g bloem
• 50 g rietsuiker
• 2 eieren
• 1,5 dl (soja)room
• 4 tl amaretto
• 4 tl amandelschilfers

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175° Celsius.

Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.

Meng de bloem, suiker, eieren en room tot een glad beslag.

Vet vier kleine ovenschaaltjes in en leg daarin de pruimen met de bolle kant naar onderen. Besprenkel de pruimen per schaaltje met een theelepel amaretto. Verdeel het beslag over de vier schaaltjes en bestrooi met amandelschilfers.

Plaats de schaaltjes 20 à 25 minuten in de oven tot het beslag rijst en licht goudbruin kleurt.

7 Responses leave one →
  1. Sebastiaan permalink
    augustus 13, 2010

    De pruimenclafoutis was een succes deze avond.
    snel en lekker zo hebben we het graag!

  2. de groene prinses permalink
    augustus 14, 2010

    Fijn dat het gesmaakt heeft!

  3. augustus 15, 2010

    Je recepten zien er allemaal héérlijk uit en ook nog mooie foto’s!

  4. de groene prinses permalink
    augustus 15, 2010

    @caroline: dank je wel! dit doet me plezier!

  5. sophia permalink
    augustus 16, 2010

    heerlijk zomer toetje

  6. augustus 21, 2010

    Heb een kriekenversie gemaakt en inderdaad: zeeeer snel! Én overheerlijk!

  7. de groene prinses permalink
    augustus 21, 2010

    Mmm, een kriekenversie lijkt me ook niet te versmaden!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS