Een collega van me sleept al geruime tijd elke dag een aantal zakken vol pruimen mee naar kantoor, omdat ze de oogst niet op haar eentje krijgt verwerkt. Vandaag belandde een kleine fractie van die oogst in mijn keuken. Clafoutis kun je nog het best omschrijven als een kruising van een dikke met fruit gevulde pannenkoek en een soufflé. Eet clafoutis (lauw)warm, eventueel met een bolletje ijs of wat geklopte room.
voor 4 personen
Ingrediënten
• 200 g kleine pruimen
• 50 g bloem
• 50 g rietsuiker
• 2 eieren
• 1,5 dl (soja)room
• 4 tl amaretto
• 4 tl amandelschilfers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
Meng de bloem, suiker, eieren en room tot een glad beslag.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in en leg daarin de pruimen met de bolle kant naar onderen. Besprenkel de pruimen per schaaltje met een theelepel amaretto. Verdeel het beslag over de vier schaaltjes en bestrooi met amandelschilfers.
Plaats de schaaltjes 20 à 25 minuten in de oven tot het beslag rijst en licht goudbruin kleurt.
De pruimenclafoutis was een succes deze avond.
snel en lekker zo hebben we het graag!
Fijn dat het gesmaakt heeft!
Je recepten zien er allemaal héérlijk uit en ook nog mooie foto’s!
@caroline: dank je wel! dit doet me plezier!
heerlijk zomer toetje
Heb een kriekenversie gemaakt en inderdaad: zeeeer snel! Én overheerlijk!
Mmm, een kriekenversie lijkt me ook niet te versmaden!