letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pastel de choclo vegan

Pastel de choclo is een Chileense klassieker waarin steevast vlees gaat. Omdat ik een fan ben van het romige maïslaagje waaraan het gerecht zijn naam dankt, bedacht ik een vegetarische – en voor wie wil veganistische – variant.

voor 2 personen

Ingrediënten
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
• 50 g ontpitte zwarte olijven, in ringetjes
• 2 el rozijnen
• 150 g seitan- of tofoegehakt
• 3 tl tomatenpuree
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl paprikapoeder
• peper en zout

voor het maïslaagje:
• 225 g gare maïskorrels (vers, diepvries of uit bokaal)
• 3 el (soja)room
• 1 tl maïzena
• 1 tl ruwe rietsuiker
• 1 mespunt chilipoeder
• 4 blaadjes basilicum
• peper en zout

Zo maak je het
Stoof de ui en de knoflook in wat olie tot de ui zacht is. Voeg de paprikablokjes, de komijn en het paprikapoeder toe en laat 5 à 10 minuten stoven. Roer het gehakt, de olijven, de rozijnen en de tomatenpuree erdoor en laat nog een 5-tal minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200° Celsius.

Gebruik je maïskorrels uit blik of bokaal, laat ze dan goed uitlekken. Diepvriesmaïskorrels laat je eerst ontdooien. Doe de maïs samen met de andere ingrediënten in de blender en pureer tot je een gladde massa hebt.

Vet één grote of twee kleine ovenschalen in. Verdeel het groente-gehaktmengsel erover. Bestrijk met de maïspuree. Plaats de ovenschotel(s) gedurende 15 minuten in de oven en tot slot ca. 5 minuten onder een hete grill, of tot het maïslaagje lichtbruin kleurt.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS