De troost van chocolade, het zonnige van oranjebloesem en de volle smaak van amandelen… Kortom: het perfecte snoepje om een vroegtijdig herfstgevoel te trotseren. Deze bonbons zijn niet ontzettend zoet. Wil je ze zoeter, voeg dan wat poedersuiker aan het amandeldeeg toe. In de plaats van oranjebloesemwater kun je ook rozenwater gebruiken.
voor ca. 10 stuks
Ingrediënten
• 100 g blanke amandelen
• 2 el agavestroop (of honing)
• 2 tl oranjebloesemwater (of rozenwater)
• 75 g pure chocolade
Zo maak je het
Maal de amandelen in een blender tot poeder. Voeg de agavestroop en het oranjebloesemwater toe en kneed tot een samenhangend deeg. Rol met koele vingers ongeveer 10 balletjes van het amandeldeeg. Leg ze op een bord en laat ze minstens 20 minuten opstijven in de koelkast.
Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes een na een door de gesmolten chocolade en laat ze op een vel bakpapier hard worden.
Hmm… die zien er heerlijk uit, ga ik zeker eens uitproberen!
Oh, dat ziet er echt fantastisch uit. Ga ik zeker eens proberen.