letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Amandel-chocoladebonbons vegan

De troost van chocolade, het zonnige van oranjebloesem en de volle smaak van amandelen… Kortom: het perfecte snoepje om een vroegtijdig herfstgevoel te trotseren. Deze bonbons zijn niet ontzettend zoet. Wil je ze zoeter, voeg dan wat poedersuiker aan het amandeldeeg toe. In de plaats van oranjebloesemwater kun je ook rozenwater gebruiken.

voor ca. 10 stuks

Ingrediënten
• 100 g blanke amandelen
• 2 el agavestroop (of honing)
• 2 tl oranjebloesemwater (of rozenwater)
• 75 g pure chocolade

Zo maak je het
Maal de amandelen in een blender tot poeder. Voeg de agavestroop en het oranjebloesemwater toe en kneed tot een samenhangend deeg. Rol met koele vingers ongeveer 10 balletjes van het amandeldeeg. Leg ze op een bord en laat ze minstens 20 minuten opstijven in de koelkast.

Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes een na een door de gesmolten chocolade en laat ze op een vel bakpapier hard worden.

2 Responses leave one →
  1. Leen permalink
    augustus 29, 2010

    Hmm… die zien er heerlijk uit, ga ik zeker eens uitproberen!

  2. september 14, 2010

    Oh, dat ziet er echt fantastisch uit. Ga ik zeker eens proberen.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS