Deze vederlichte pannenkoekjes met stukjes olijf en een saus van rauwe tomaat vormen een perfect voorgerecht bij een zomers etentje.
voor 4 personen
Ingrediënten
voor de pannenkoekjes:
• 125 g ricotta
• 50 g zelfrijzend bakmeel
• 1/2 dl melk
• 1 ei, dooier en eiwit gescheiden
• peper en zout
• 50 g zwarte olijven, ontpit en in stukjes gehakt
• 10-tal blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
voor de tomatensaus:
• 1 tomaat
• 1 el olijfolie
• 1 tl balsamicoazijn
• ca. 5 blaadjes basilicum
• 1/2 tl suiker
• peper en zout
Zo maak je het
Maak eerst de tomatensaus. Snijd het groene hartje uit de tomaat en doe de tomaat daarna met de andere ingrediënten in een blender. Mix tot een gladde saus.
Meng de ricotta, melk en eierdooier in een kom. Voeg bloem, basilicum, olijven, en peper en zout toe en meng tot een glad beslag.
Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag.
Verhit wat olie in een koekenpan en schep per pannenkoekje 1 volle eetlepel beslag in de pan. Keer de pannenkoekjes om wanneer de onderkant goudbruin kleurt en bak nog enkele minuten aan de andere kant. Bak zo twaalf pannenkoekjes. Houd ze warm in de oven.
Schik per persoon drie pannenkoekjes op een bord. Druppel er wat tomatensaus bij en garneer met extra basilicum.
Héél lekker! Ook geproefd en lekker bevonden door mijn dochtertje van drie. Alleen al kunnen zeggen dat ze pannenkoekjes mag eten, maakt het tot een feestje. Dankjewel!
Dit ga ook eens proberen, ricotta rules! Hopelijk vind ik nog wat goeie indian summer tomaten…
Leuke blog en heel fijn geschreven ook, ik begin voortaan te volgen.
Ik ben zelf onlangs ook beginnen veggiebloggen en ontdek steeds meer leuke blogs, mooi is dat!
Groetjes,
Annelore (tallore.blogspot.com)
Dank je wel voor je fijne reactie Annelore!
Leuk om meteen ook jouw blog te leren kennen!
En laat het smaken :-)