Haloumi is een Cypriotische kaas die je gemakkelijk kunt bakken of grillen. De kaas krijgt dan een lekker krokant korstje. Je vindt haloumi gewoon in de supermarkt of in Turkse winkels. Haloumi is behoorlijk zout, dus combineer ik hem graag met contrasterende smaken, met zoete dadels en frisse venkel bijvoorbeeld. Dit recept is reuze eenvoudig; je maakt het in een handomdraai. Veganisten kunnen de haloumi vervangen door tofoe.
voor 3 pitabroodjes
Ingrediënten
voor de haloumi:
• 1/2 tl gemalen koriander
• 1/2 tl gemalen komijn
• 1/2 tl paprikapoeder
• 2 el fijngehakt korianderblad
• 2 el olijfolie
• 1/2 blok haloumi (of tofoe)
• enkel als je tofoe gebruikt: 1 el sojasaus
voor de venkelsalade:
• 1 venkelknol, in blokjes of staafjes gesneden
• 4 dadels, in fijne ringetjes
• 1 el macadamiaolie (of andere notenolie)
• peper en zout
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten voor de marinade van de haloumi samen. Snijd de haloumi in blokjes en laat hem minstens een halfuur marineren in het mengsel.
Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
Verhit wat olie in een pan en bak de haloumiblokjes. Gril de pitabroodjes in een broodrooster. Vul elk broodje met haloumiblokjes en venkelsalade. Garneer met extra korianderblad.