letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pecankoekjes

Het basisrecept voor deze koekjes komt uit wat volgens mij zowat het allerbeste bakboek aller tijden is: A piece of cake van Leila Lindholm. Het boek is niet alleen zo mooi dat het me telkens weer doet watertanden, alle recepten die ik uitprobeer blijken ook nog eens wonderbaarlijk goed te lukken. Maak dus eerst deze koekjes en ren daarna naar de winkel om het boek te kopen!
Ik voeg pecannoten toe aan het basisrecept, omdat ik vind dat pecannoten en gebak bij elkaar horen als twee handen op één buik. Wil je de koekjes nog wat luxueuzer maken? Dompel ze dan voor de helft in gesmolten chocolade.

voor ca. 20 stuks

Ingrediënten
• 150 g bloem
• 100 g boter
• 50 g fijne suiker
• 50 g pecannoten, grof gehakt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175° Celsius.

Roer de boter met de suiker tot een zacht en romig mengsel. Meng de bloem erdoor en kneed snel tot een bal. Kneed dan de pecannoten erdoor. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal telkens een klein stukje deeg van de bal en kneed het tot een klein balletje. Druk het plat en leg het op de bakplaat. Ga zo door tot al het deeg op is.

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven op 175° Celsius, of tot ze lichtjes bruin kleuren.

3 Responses leave one →
  1. Vicky van Beek permalink
    december 14, 2010

    Moet er aan dit recept geen ei toegevoegd worden?

  2. de groene prinses permalink
    december 14, 2010

    Nee, geen ei. Dit zijn echte “zand”koekjes.

  3. Isolde permalink
    december 22, 2010

    Overheerlijk! Zelfs met pistache-nootjes :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS