Muffins maken is kinderspel. Je mengt de droge en de vochtige ingrediënten apart, en voegt ze dan samen. Vormpjes vullen en de oven in. Voilà. Het geheim van lekkere muffins schuilt in kort en krachtig mengen. Roer je te lang, dan worden je muffins taai. Veganistische muffins maken leek me al een stuk minder eenvoudig, maar net daarom een uitdaging. Ziehier het resultaat …
voor ca. 18 stuks
Ingrediënten
• 300 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 2 dl sojamelk
• 3 el cacaopoeder
• 1 dl zonnebloemolie
• 150 g rietsuiker
• 100 g kersenjam
• 100 g pure chocolade, grof gehakt
Zo maak je het
Verwarm de over voor op 200° Celsius.
Meng bakmeel, bakpoeder, cacaopoeder, rietsuiker en chocolade in een grote kom. Meng in een andere kom (of maatbeker) sojamelk, zonnebloemolie en kersenjam. Roer de vochtige mix door de ingrediënten. Roer niet te lang. Je deeg moet nog een beetje klonterig zijn.
Vul een muffinvorm met papieren vormpjes en schep in elk vormpje een paar eetlepels beslag. De vormpjes moeten voor ongeveer 3/4 gevuld zijn.
Bak de muffins ca. 15 minuten op 200° Celsius. Test of je muffins gaar zijn door er een prikker in te stoppen. Komt hij er droog weer uit? Dan is je gebak gaar!
Heerlijke muffins! Heb het zelf met aardbeienjam gedaan!
gisteren deze muffins gemaakt, werkelijk fantastisch!! De volgende keer zal ik nog iets meer kersenjam erin doen. Maar ook bovenstaande versie is al top! Mijn hartelijke dank voor het recept.
Bedankt voor je fijne reactie, Anne! Meer kersenjam lijkt me een prima idee ;-)
Vandaag de muffins voor de derde keer gemaakt. En het is zeker niet de laatste. Het volgende potje kersenjam is alvast maar aangeschaft.
Vandaag ook een klein drupje citroensap aan het beslag toegevoegd. Het lijkt me overduidelijk: ik ben een absolute fan van dit heerlijke recept!