Bonen. Niet bepaald een ingrediënt waarvan de meeste mensen spontaan beginnen te watertanden. Nochtans is een boon wel wat waard. Ze bevat veel vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen, én ze combineert prima met andere smaakmakers.
Van bonen en andere peulvruchten kun je gemakkelijk lekker broodbeleg maken. Als vegetariër – en zeker als veganist – is het immers niet altijd evident om smakelijk kant-en-klaar beleg te vinden.
Zelfgemaakt beleg te veel werk? Nee, hoor! Haal je blender boven, kieper alle ingrediënten erin, druk op de pulseerknop en enkele minuten later heb je een smeuïge spread.
voor een stevige portie beleg
Ingrediënten
• 125 g gedroogde lange witte bonnen (1 nacht geweekt en in 1 u gaar gekookt) of een blikje gare bonen
• 1 prei, fijngesneden en gestoofd in wat olijfolie
• 4 el (macadamia)olie
• 2 tl kerriepoeder
• een handjevol koriander, fijngehakt
• 4 tot 6 el water
• peper en zout, naar smaak
Zo maak je het
Pureer alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa. Begin met 4 el water, en voeg meer toe als je puree te droog is. Smeer op sneetjes brood of op toastjes.
Het beleg is in een goed afsluitbare plastic doos een paar dagen houdbaar in de koelkast.
waaauuwww…..
wat een heerlijk gerechtje, wat een heerlijke site!
Mercikes voor al dat moois!
Maman Verte
en als mensen me vragen : “Vegetariër? Wat eet jij dan?!’ dan antwoord ik meestal ernstig : “Gras, vééél gras, en af en toe een worteltje..) Deze tip kreeg ik van het EVA magazine…;-)
Veel groetjes
een fellindegroene
Maman Verte
en wat een heerlijk leuke reactie! :-)
zoveel enthousiasme maakt me helemaal blij!
dank je wel!
Aangezien manlief zich vergist had ( en bladpeterselie bijhad ipv korander) heb ik dus noodgedwongen een variant op dit recept gemaakt.
Maar lekker was het wel!!!
Merci en groetjes!
@Cindy: Ik antwoord meestal: sla, wortel en tomaten. Maar geen vleestomaten hé :)
@ Cindy ;-)
dat is wel een héle goeie! Die ga ik ook gebruiken !!!!
Deze zal ik ook zeker gaan gebruiken ,mensen doen soms heel moeilijker je niet lekker kan eten als je veganist ben ik doe het nu een half jaar nog nooit zo lekker gegeten en 20 kilo lichter zonder een centje pijn
Een gezonde groet