letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Mmm… macadamiaolie

Deze olie – die wordt geperst uit macadamianoten – is niet zo bekend, maar wel een absolute aanrader. Naar verluidt bevat deze olie nog meer enkelvoudig-onveradigde vetzuren dan olijfolie (gezond dus!), en is het de olie die het best tegen verhitting is bestand. Haal deze olie echter vooral in huis omwille van haar rijke, en tegelijkertijd verfijnde, notensmaak. Je zult deze olie regelmatig zien opduiken in mijn recepten, maar je kunt ze gerust vervangen door andere notenolie of een neutraal smakende olie.

Macadamiaolie kun je vinden in natuurvoedingswinkels. Ze wordt trouwens ook vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS