letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Mangorijst met tempé en spinazie vegan

In Vliegensvlug Vegetarisch, een kookboek van Nadine Abensur uit 2000, staat een heerlijke warme salade van jonge spinazie, mango en tofoe. De bijzondere combinatie van smaken inspireerde me tot dit gerecht. In de plaats van tofoe gebruik ik tempé, die ik verkruimel tot een soort ‘gehakt’.

voor 2 à 3 personen

Ingrediënten
• 1,5 kopje rijst
• 3 kopjes groentebouillon
• 200 g tempé
• 2 el sojasaus
• 1 ui, fijngehakt
• 2 el fijngehakte verse gember
• 1 el olijfolie
• 1 el macadamiaolie (of andere olie naar keuze)
• een mespuntje chilipoeder
• 1 grote of 2 kleine rijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
• 200 g verse jonge spinazie, gewassen
• peper en zout

Zo maak je het
Breng de rijst met de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst zachtjes pruttelen tot hij al de bouillon heeft opgenomen.
Verkruimel met je vingers de tempé in een kommetje en roer de sojasaus erdoor.

Verhit de olie (olijf + macadamia) in een grote hapjespan en voeg de ui en gember toe. Stoof tot de ui gaar is. Doe er de tempé en het chilipoeder bij en bak, al roerende, tot de tempé lichtjes bruin kleurt. Voeg de blokjes mango toe en laat ze een vijftal minuten meestoven. Kieper je spinazieblaadjes mee in de pan en roer tot ze slinken. Meng de gare rijst onder het mango-spinaziemengsel en breng op smaak met peper en zout.

Voilà, je zonnige eenpansmaaltijd is klaar!

2 Responses leave one →
  1. Leen permalink
    juli 12, 2010

    Dag groene prinses,

    De salade van Nadine Abensur heb ik al heel vaak gemaakt omdat ik de combinatie van smaken heerlijk vind.
    Jouw variatie is ook super geslaagd, als pastaverslaafde zou je het ook eens moeten uitproberen met pasta i.p.v rijst, njammie!
    Ik vind jouw blog geweldig en ga nog heel veel recepten uitproberen.

    Jouw grootste fan ;-)

Trackbacks and Pingbacks

  1. Easy Vegan – weekmenu #1 | Fiekefatjerietjes

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS